Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
zon op de Benring

Opening zonnepanelen en Gangmaker De Benring in Voorst

Vanaf donderdag 19 mei is de Benring in Voorst het meest energieke woongebouw voor ouderen van heel Gelderland. Niet alleen is dan de vernieuwing van de Benring in de eindfase terechtgekomen, ook zetten op die dag bewoners van de Benring officieel de zonnepanelen in werking. Een prachtig resultaat van het succesvolle project ‘Zon op de Benring’. Donderdag 19 mei is de officiële opening.

 

Samen met duurzaamheidsorganisatie Urgenda en platform voor collectieve zonne-energieprojecten Zonnepanelendelen is woningcorporatie Habion, onder andere eigenaar van de Benring, het initiatief ZonOpZorg gestart om zoveel mogelijk zorghuizen in Nederland te voorzien van zonnepanelen. Via crowdfunding moest vanaf oktober 2015 voor de Benring een bedrag van € 160.000 bij elkaar worden gebracht. Dankzij maar liefst 119 deelnemers is dat binnen enkele maanden gelukt. Inmiddels zijn de 512 zonnepanelen op het dak klaar voor gebruik.

 

Eerste verzorgingshuis

De Benring is hiermee het eerste verzorgingshuis dat op deze manier van zonne-energie wordt voorzien. De Benring was al een plek waar ouderen op een prettige en veilige manier oud kunnen worden. Dat wordt met een verlaging van de energiekosten nog aantrekkelijker. Daarbij levert het zonnepanelenproject een mooie bijdrage aan de versterking van de saamhorigheid in het dorp. Iedereen in het dorp kan er van profiteren.

 

Uitnodiging 19 mei

Dorpsbewoners en betrokkenen zijn op donderdag 19 mei om 19.00 uur van harte welkom in de Benring aan de Tuinstraat 51 in Voorst. Na koffie, thee en speciaal voor deze gelegenheid gebakken zonnekoeken zetten twee bewoners met een speciale openingshandeling de zonnepanelen op het dak officieel in werking.

 

Gangmaker: stand van zaken Tweede jeugd Benring

Om 20.00 uur begint de Gangmaker, speciaal om iedereen op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen rondom de tweede jeugd van de Benring. In de splinternieuwe woonkeukens worden de thema’s verbouwing, huren in de Benring, ondernemers in de Benring en vrijwilligers toegelicht. Daarnaast kunnen alle bezoekers meedoen met een van de rondleidingen door het gebouw en de aanleunwoningen. Kinderen zijn ook van harte welkom. Zij gaan onder begeleiding zonne-energiecakejes versieren. Om dit alles een extra feestelijk tintje te geven is de hele avond live-muziek aanwezig. De afsluiting is rond 21.30 uur.

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide