Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd

Terugkomdag succesvol

De Terugkomdag op 23 mei leverde twee keer een volle zaal op. Mensen waren benieuwd wat er met al die 950 wensen was gebeurd. Aanwezigen waren zeker niet teleurgesteld: “Ik herken heel veel van wat er hier vandaag is verteld. Beter gebruik van de tuin, meer keuze in de appartementen, dat is allemaal voorbij gekomen, vertelt een buurtbewoner.”

Wethouder Ingrid Lambregts: “Gemeente volgt ontwikkelingen op de voet”
De aanwezige wethouder Ingrid Lambregts van de gemeente Doetinchem was enthousiast: “Deze aanpak past uitstekend bij ons beleid, bij vergelijkbare zaken die spelen in de stad. De gemeente volgt de ontwikkelingen op de voet.”

Ontmoeten, verbinden & groeien
Vanuit de wensen zijn kernbegrippen bij Het Weerdje, duidelijk geworden. Deze zijn” ontmoeten, verbinden & groeien”. Deze begrippen komen terug in de voorstellen. Bij ‘ontmoeten’ moet worden gedacht aan een grote ontmoetingsruimte op de begane grond, waar plaats is voor bijvoorbeeld een Grand Café en kleinere ruimtes voor ontmoetingen op diverse andere plekken, zoals woonkeukens. ‘Verbinden’ gaat over contacten tussen Het Weerdje met de omgeving, jong en oud, de buren, de scholen in de buurt en wat verder weg. ‘Groeien’ staat voor ontwikkeling naar zelfstandigheid en samenredzaamheid van de bewoners. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de beweeg- en beleeftuin. Ilona Timmers: “De tuin is mooi maar wordt weinig gebruikt. De mensen uit deze omgeving willen graag meer buiten bezig zijn. Op die wensen spelen we graag in.”

Hoe verder?
Haar collega Els van Betten: “Van betrokkenen horen we vooral dat we op de goede weg zijn met de vertaling van de wensen. Dat is fijn, want nu kunnen we verder tekenen en rekenen en de plannen concreter maken. Zo is het idee om kamers samen te voegen tot grotere woningen ook goed ontvangen door aanwezigen op de terugkomdag.”

Kijkje nemen?
Ilona vervolgt: “Komende tijd kijken we naar de haalbaarheid van de voorstellen en of en hoe we ze kunnen betalen. Op 29 augustus komen we tijdens een Gangmakersavond bij de mensen terug.

Ook in de tussentijd zijn mensen welkom om een kijkje te nemen in Het Weerdje. Elke donderdag is Habion tussen 11uur en 15.00 uur aanwezig voor een gesprek, een kijkje in de modelwoning of een rondleiding.

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide