Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
Foto: Noordhollands Dagblad

2e Jeugd van Buiten Zorg officieel start

Alle plannen zijn doorgerekend, de kogel is door de kerk: Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude krijgt definitief een 2e Jeugd. Op 20 februari presenteerden Habion en Magentazorg de plannen tijdens twee druk bezochte gangmakers. Het waren feestelijke bijeenkomsten, met taart, een hapje en een drankje en een mooi optreden van Theater Veder.

 

Vanaf 2015 is Habion met Magentazorg aan de slag gegaan met een 2e jeugd voor Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude. We inventariseerden de wensen van bewoners, de buurt, vrijwilligers en andere betrokkenen en zijn vervolgens  aan de slag gegaan om deze wensen om te zetten in een concreet plan. Zowel Habion als Magentazorg hadden even tijd nodig om alle plannen door te rekenen. Maar de kogel is door de kerk: Buiten Zorg blijft en kan beginnen aan zijn 2e Jeugd!

 

Voorzieningen voor bewoners én de buurt

In het kader van Buiten Zorg Een 2e Jeugd zijn diverse activiteiten van start gegaan voor de bewoners en buurtbewoners. WonenPlus Welzijn is gestart met ‘Doet en Ontmoet’ op donderdagmiddag: een open inloop voor bewoners en de buurt voor zomaar een praatje, om een spelletje te doen of iets creatiefs te ondernemen. Ook hebben zij de Factorie opgezet, een leer-werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij bieden een klussendienst voor bewoners en de buurt en een was- en strijkservice. Ook Chantel’s Mengelmoes start in Buiten Zorg. Naast cateringactiviteiten verzorgt Chantel straks ook maaltijden voor (buurt)bewoners en runt zijj het winkeltje.

 

Verbouwing

Ook het gebouw wordt aangepast. Buiten Zorg wordt primair een woongebouw voor ouderen, waar zij de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben. De huidige eenkamerwoningen maken plaats voor tweekamerwoningen. De woningen krijgen eigen voorzieningen zoals een keuken, video-intercom en wasmachineaansluiting.

Begin 2018 zal de verbouwing starten. Het komende jaar staat in het teken van het uitwerken van de plannen en de vergunningsaanvraag. Als de verbouwing in 2018 gaat beginnen, zullen bewoners tijdelijk verhuizen naar een andere woning in Buiten Zorg. Hiervoor moeten voldoende woningen beschikbaar zijn, daarom komen er de komende maanden alleen nieuwe bewoners wonen die dit tijdelijk willen doen.

 

Platform Beschermd Wonen

Het Platform Beschermd Wonen heeft zich sterk gemaakt om zorg  te behouden voor mensen met dementia in Buiten Zorg. Deze bewoners met een zwaardere zorgbehoefte kunnen ook in het verbouwde Buiten Zorg blijven wonen.

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide