Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
IMG_3951

Binnen bij Buiten Zorg

Samen in gesprek over oud worden in Langedijk

Er is reuring bij woonzorglocatie Buiten Zorg. Bewoners, medewerkers en betrokkenen uit de lokale samenleving bogen zich op maandag 2 november tijdens een tweetal inspiratiebijeenkomsten over de vraag: hoe wilt u oud worden in Langedijk? Met ‘Tweede Jeugd Buiten Zorg en Grenswoude’ gaan ouderenhuisvester Habion en zorgverlener Magentazorg met alle belanghebbenden in gesprek over de wensen en mogelijkheden voor ouderenhuisvesting in de gemeente.

 

“De meest voorkomende wensen lagen op het gebied van veilig wonen met goede zorg, en vooral ook veel actie”, aldus Els van Betten van Habion. Els geeft samen met Marja Comajta van Magentazorg leiding aan het project. “Die actie komt bijvoorbeeld terug in de wens om weer te kunnen varen vanaf een steiger achter het gebouw”, voegt Marja toe. “Maar ook een zwembad en een sauna werden genoemd. Of dat realiseerbaar is, moet nog blijken. Maar je hoeft natuurlijk niet fysiek een zwembad te plaatsen, we kunnen ook regelen dat er een bus vanaf Buiten Zorg naar het zwembad om de hoek rijdt waardoor mensen vaker kunnen zwemmen. Creatief omgaan met de wensen. Dat is waar we naar streven.”

 

Werkatelier

Die creativiteit komt vanaf nu goed tot uiting in het zogeheten ‘werkatelier’. Om de wensen te vertalen in plannen gaan deskundigen in Buiten Zorg dagelijks aan de slag. Ook Grenswoude wordt hierbij betrokken. Zes weken lang, van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 17.00 uur. “Heeft u zelf een idee of wens, maar deze nog niet geuit? Kom langs. Uw inbreng is welkom! Op 16 december komen we weer met iedereen bijeen en bespreken we het voorlopige plan. Daarna kijken we naar wat praktisch haalbaar is. Wonen met zorg moet wel betaalbaar blijven. Om dat te realiseren, is inbreng vanuit de wijk noodzakelijk. We kunnen en willen het niet alleen doen”, sluit Els af.

 

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide