Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
Molenhof-151211dv092

Buurman en buurvrouw

Meer generaties in een huis? Een verrijking! De Buurvrouwen in Zwolle maken inmiddels furore. Zo is te lezen in de oudejaarsspecial van donderdag 31 december 2015 in het Friesch Dagblad. Deze krant pakte uit met liefst drie pagina’s over verzorgingshuis De Molenhof in Zwolle. Conclusie na het lezen van dit verhaal: verschillende generaties in één verzorgingshuis? Een verrijking voor zowel jong als oud.


Een zeer kleine greep uit de vele mooie citaten:

De MolenhofEvelien Gootjes over (mogelijke) overlast: “Gewoon afspraken maken zoals je dat met buren in een andere omgeving ook doet, dan kom je er samen wel uit.”


Bernice Strijker had een topzomer: “Elke avond zat een stel ouderen buiten op een rijtje. En elke keer als ik erbij kwam zitten werd ik als een BN’er begroet.”

“De ouderen zijn altijd erg geïnteresseerd in je werk of studie. Door daarover te praten, haal je voor hen de buitenwereld een beetje naar binnen.”


Bernice nogmaals: “De pijn van het verlies van een (oudere) medebewoner is de prijs die je betaalt voor de liefde die je terugkrijgt voor het meer intensieve contact.”

Friesch Dagblad wonen in de Molenhof 31 december

De foto’s zijn van Dick Vos.

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide