Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
olga klein

De 70’s Roadshow komt naar je toe

Op 9 juni hebben we hem al aangekondigd op de Gangmakersdag: de 70’s Roadshow. Dit unieke evenement is speciaal gericht op mensen met ’n jaartje meer die nog actief in de wereld staan. Op 15 juli komt de show naar De Molenhof in Zwolle. Op dit evenement leren de actieve ouderen van alles over gezondheid, verzorging, vrije tijd en de activiteiten in de buurt. Een mooie manier om buurtbewoners te ontmoeten in een gezellige omgeving. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje terwijl de (klein)kinderen zich vermaken met de verschillende activiteiten. Olga Commandeur (bekend van Nederland in Beweging) verwelkomt de mensen en zal haar befaamde bewegingslessen geven. De toegang is geheel gratis.

 

2 juli ambassadeursdag bij Habion
Om de Roadshow in goede banen te leiden is er op elke locatie een team van ambassadeurs actief. Dit zijn ouderen die optreden als gastvrouw en gastheer en alles op de dag zelf in goede banen leiden en zorgen voor de verbinding tussen bezoekers en ondernemers en bezoekers en bewoners onderling. Om deze mensen op hun taak voor te bereiden organiseren we op het kantoor van Habion een ambassadeursdag. Deze is op donderdag 2 juli. De ambassadeurs krijgen dan onder andere een heuse salestraining, maar bovenal wordt het een gezellige dag.


De 70’s roadshow is initiatief van Habion en Droomzaken
Landelijke partijen die meewerken zijn onder andere: PostNL, Mantelaar (Mantelaar koppelt medisch studenten aan thuiswonende ouderen om daarmee hun naasten en mantelzorgers te ondersteunen) en Yalp (bewegingstoestellen voor ouderen).


Het volledige programma is als volgt:
15 juli in de Molenhof, Zwolle
9 september, De Benring, Voorst
7 oktober, Swettenhiem, Leeuwarden
14 oktober, ’t Kampje, Loenen
31 oktober, Blok M, Amsterdam


Wat is de 70’s Roadshow?
Tussen juli en oktober organiseren we op zes plaatsen in het land de 70’s Roadshow, een serie van eendaagse evenementen voor de levenslustige ouderen. Een dag vol leuke activiteiten, muziek, eten, drinken en workshops. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld kennismaken met TV-bekendheid Olga Commandeur (van Nederland in Beweging) en meedoen met haar bewegingsles.
Ook leert u van alles over gezondheid, verzorging, vrije tijd, activiteiten in de buurt en nog veel meer. Een mooie manier om buurtbewoners te ontmoeten in een gezellige omgeving. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Al met al een mooie middag voor jong en oud dicht in de buurt van de ouderen.
Op deze dag vragen wij de bezoekers ook om van elkaar te leren en uw kennis en ervaring te delen met anderen. Zijn ze misschien heel handig, kunnen ze goed naaien of breien, of bespelen ze een instrument? Of willen ze misschien juist iets nieuws leren? Ze kunnen alles die dag delen en wie weet kunnen ze elkaar helpen.


Achtergrond
Uiteraard wordt dit evenement niet zonder reden georganiseerd. Er verandert op het moment veel in de zorgsector, en zo ook in de verzorgingshuizen. Waar je nu nog een kamer huurt bij een zorginstelling in een verzorgingshuis inclusief de zorg zal dit in de nabije toekomst anders verlopen. Wonen en zorg worden gescheiden, waardoor de rollen van de zorginstelling en de eigenaar van het verzorgingshuis veranderen.


Bejaardenhuis, een 2e jeugd
Vanwege onder andere deze ontwikkeling is woningcorporatie voor ouderen Habion in 2013 begonnen met het experiment Bejaardenhuis een tweede jeugd. Doel van dit experiment is om te kijken hoe bestaande (en nieuwe) bejaardenhuizen een tweede jeugd kunnen beleven en de bewoners een tweede jeugd in het bejaardenhuis.


Reuring
Een onderdeel van het experiment is om reuring te brengen in het verzorgingshuis. Wij denken dat dit kan door sociaal ondernemerschap waarbij we de kennis en vaardigheden van de ouderen kunnen inzetten.
Om te kijken hoe we de kansen, die we duidelijk zien, kunnen benutten, organiseren wij de 70’s Roadshow. Waarbij we reuring organiseren met ondernemerschap, sociale en maatschappelijke activiteiten en de juiste commerciële partners, die zich op termijn flexibel kunnen vestigen in de panden. De panden krijgen hiermee een prominente plek in uw directe omgeving.
Doel van de 70’s Roadshow is om te laten zien dat ouderen nog zoveel kunnen. We kijken naar de mogelijkheden die ze nog hebben, en geven de verzorgingshuizen hiermee een prominente plek in de directe omgeving, waardoor er beter contact ontstaat tussen verzorgingshuis en buurt.


Meer weten over het evenement?
  Kijk dan op de website en Facebook

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide