Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
IMG_4802

De BuitenOmdenkers: “Denk en doe mee!”

In maart was er in woonzorgcentrum Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude een drukbezochte informatieavond. Deze was in het kader van de zoektocht naar een tweede jeugd voor het gebouw. Om de voortgang van een ‘Tweede Jeugd Buiten Zorg’ te bespreken was er in maart een voortgangsbijeenkomst. Daar waren ruim honderd mensen aanwezig. Onder hen ook een groep enthousiaste buurt- en dorpsgenoten die graag willen meepraten over hoe de omgeving erbij te betrekken. Die betrokkenheid is namelijk van belang voor het voortbestaan van Buiten Zorg.

 

BuitenOmdenkers
Deze groep van “omdenkers” noemt zich sinds kort toepasselijk de BuitenOmdenkers. Twee van hen zijn Herman Disma en André van der Starre. Herman: “Er gaat veel veranderen, nu wonen en zorg worden gescheiden en mensen zelf voor de activiteiten moeten zorgdragen. Daar is geen financiering meer voor. Bewoners moeten daarnaast meer zelf de regie nemen, maar mensen kunnen dat vaak, mede vanwege hun hoge leeftijd, niet allemaal meer zelf”.

 

Activiteiten
Om te kijken welke rol de gemeenschap daarin kan vervullen, zijn er de BuitenOmdenkers. Naast Disma en Van der Starre zitten daar nog een aantal inwoners van Noord- en Zuid Scharwoude in. Aan ideeën geen gebrek, zo wil de groep zich onder andere bezighouden met het groen om het gebouw heen, faciliteren van activiteiten in en rondom het gebouw en contacten onderling versterken door bijvoorbeeld de burendag in de straten op te pakken en met andere organisaties bekijken waar de kansen liggen.

 

Samen de kar trekken

“Graag willen we deze werkgroep meer vormgeven en uitbreiden met nieuwe leden. Duidelijk is dat we meer mensen nodig hebben om gezamenlijk de kar te trekken als buurt en gemeenschap. Wij zoeken mensen met verschillende expertises, bijvoorbeeld met bestuurlijke ervaring,” zegt André van der Starre. “Daarvoor kijken we in ons eigen netwerk, maar we willen ook graag op deze manier andere mensen oproepen om mee te denken en te doen.”

 

Kom 20 april naar Buiten Zorg
Om samen na te denken over die activiteiten en in welke vorm deze gegoten kunnen worden, organiseren de BuitenOmdenkers een bijeenkomst in Buiten Zorg aan de dr. Wilminkstraat 143 in Zuid-Scharwoude. Deze wordt gehouden op woensdag 20 april om 19.30 uur. U bent daar van harte welkom.

 

Meer weten?
Voor meer informatie over de BuitenOmdenkers kunt u terecht bij André van der Starre: arma@uwnet.nl

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide