Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
habion-39

De vogelhuisjes voor De Benring

De actie ‘pimp een vogelhuisje’ ter gelegenheid van het openingsfeest van De Benring is een megasucces geworden. Er werden zaterdag maar liefst 330 gepimpte huisjes ingeleverd. Na een foto van maker plus huisje kregen alle vogelhuisjes een plaats aan een van de tiental hekken, waar een deskundige jury ze later op de middag jureerde.

De meest exotische, gekleurde, gebreide, geverfde, verlichte, beplakte en beklede exemplaren hingen ertussen. Een hele klus voor de jury. De dertig meest bijzondere werden geveild ten bate van de woonzorgcoöperatie.

Ben Arendsen reikte samen met Pim van der Hall de prijzen uit, die allemaal beschikbaar waren gesteld door lokale ondernemers. Bij de jeugd won Bibi Vunderink met een vogelhuisje beplakt met herfstbladeren. Winnaar bij de volwassenen werd Herman Peters. Zijn vogelhuisje was bekleed met houtschijfjes.

Onder grote belangstelling werden de prijswinnende huisjes geveild door veilingmeester Jean Kreunen (Hengelo Gld). Hij bracht de huisjes op hilarische wijze aan de man. Ze brachten veelal tussen de 20 en 40 euro op. Er waren een paar uitschieters: een met zink bekleed huisje, onderhoudsvrij volgens de veilingmeester, bracht 60 euro op en het vogelhuis van winnaar Peters maar liefst 100 euro. Het geld kwam ten goede aan de woonzorgcoöperatie.

Bron: Voorster Nieuws

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide