Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd

Doetinchem

“Laat ouderen de tent hier zelf runnen”

 “Ouderen moeten hier de tent zelf gaan runnen, er moet hier een miniboerderij komen waar mensen zelf dieren kunnen verzorgen, ga vooral samenwerken met de scholen, maak er een leerbedrijf van, een buurtcentrum voor bewoners en buren, zoek naar aanvullende woongroepen om elkaar te helpen”. Zomaar een kleine greep uit de duizend wensen voor woonzorgcentrum Het Weerdje in Doetinchem. Ze werden maandag 21 maart verzameld in twee geanimeerde bijeenkomsten met meer dan 200 belangstellenden.

Met het poten van bloembollen in een door Tuincentrum Peer gesponsorde gigantische bloembak door de aanwezigen werd de start van de tweede jeugd voor Het Weerdje op deze eerste lentedag symbolisch kracht bijgezet.

‘Wilt u dat het Weerdje blijft?’

Samen met bewoners van Het Weerdje en inwoners en organisaties van Doetinchem onderzoekt de eigenaar, woningcorporatie Habion, met medewerking van zorgorganisatie Sensire of en hoe dit gebouw ook in de toekomst aantrekkelijk kan blijven voor bewoners van Doetinchem. De inspiratiebijeenkomsten waren de aftrap van het project Het Weerdje een tweede jeugd. Een traject dat Habion start om te kijken of en hoe dit gebouw nu en in de toekomst kan worden behouden voor de ouderen en voor de stad. Centrale vragen: Wilt u dat Het Weerdje blijft? Hoe zou u hier prettig oud willen worden? Wat wilt u er zelf inhoudelijk aan bijdragen?

Tweede jeugd voor Het Weerdje

In woonzorgcentrum Het Weerdje staan steeds meer kamers leeg. Een belangrijke oorzaak daarvan ligt in het veranderde overheidsbeleid waarbij mensen langer thuis moeten blijven wonen. Ook voldoet het gebouw niet meer helemaal aan de eisen van deze tijd. “Als u vindt dat Het Weerdje open moet blijven voor de ouderen, dan zult u zelf met wensen en ideeën moeten komen”, hield directeur van Habion, Peter Boerenfijn afgelopen maandag zijn gehoor voor. “Dan zijn wij als Habion van harte bereid u in dat streven te ondersteunen, maar u zult zelf ook over de brug moeten komen,” benadrukt hij enigszins streng.

Collectief ‘ja’

De oproep van Peter Boerenfijn werd met een collectief ‘ja’ beantwoord. Op beide inspiratiebijeenkomsten hebben betrokkenen zich in het zweet gewerkt. Die allemaal het beste voor hebben met Het Weerdje, zo was de voorlopige conclusie. “Wat hartverwarmend. Met zoveel enthousiasme zie ik voor Het Weerdje een bloeiende toekomst, “ wist ook Ilona Timmers van Habion, die samen met haar collega Els van Betten de projectleiding heeft van Het Weerdje een tweede jeugd.

Ga hier naar het Nieuws over het Weerdje

 

 

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide