Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
open-huis-de-molenhof-7-juli-fotograaf-miranda-koopman-23

Drukte tijdens het Open Huis van De Molenhof

Het eerste deel van de verbouwing van De Molenhof in Zwolle zit erop: de woningen op de bovenste twee verdiepingen zijn af en te huur. Er was veel aanloop: meer dan 200 bezoekers kwamen langs voor een kijkje en een dansje met het Danspaleis.

Programma Open Huis 7 juli
Het Danspaleis organiseerde een ouderwets gezellig dansfeest in De Molenhof met muziek van toen. Van tranentrekkers tot polonaise en van Engelse wals tot rock-n-roll. Er waren rondleidingen in de gerenoveerde woningen en de gezellige ontmoetingsruimtes op de 2e en 3e verdieping. Verder konden bezoekers informatie krijgen over de woonmogelijkheden en de diensten die (thuis)zorgorganisatie Vérian vanaf 1 juli biedt in en rondom De Molenhof op het gebied van welzijn, zorg en begeleiding.

Wonen in De Molenhof
De Molenhof is een thuis voor mensen die wellicht een dagje ouder worden, maar ook midden in het leven staan. Een plek waar bewoners de privacy hebben van hun eigen huurwoning en reuring vinden in de vele gezamenlijke ontmoetingsruimtes in het gebouw. Waar zorg beschikbaar is en meegroeit als behoeftes veranderen. Een klein aantal van de woningen in De Molenhof is bestemd voor verhuur aan andere doelgroepen, zoals jongeren.

Een 2e jeugd voor de Molenhof
In 2015 is Habion begonnen met een 2e jeugd voor De Molenhof. Met onder andere bewoners, buurtbewoners, gemeente en ondernemers heeft Habion gekeken hoe de Molenhof nu en in de toekomst een fijn thuis kan bieden, waarbij wonen centraal staat, bewoners zelf de regie hebben en de zorg per bewoner op maat geregeld kan worden. Door het gebouw een 2e jeugd te geven is De Molenhof behouden voor de wijk Assendorp en kunnen Zwolse ouderen hier ook in de toekomst fijn wonen.

Meer informatie?
Kijk op www.demolenhofzwolle.nl of de Facebookpagina Het leven in De Molenhof

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide