Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
2017-05-24-thumbnail-filmpje-gangmaker-buiten-zorg

Kijk nu: filmpje Gangmaker Buiten Zorg

Habion en Magentazorg organiseerden op 8 mei een Gangmakersbijeenkomst om de voortgang van de 2e Jeugd van Buiten Zorg in Zuid Scharwoude toe te lichten. Maar misschien nog wel belangrijker: de nieuwe ondernemers stelden zich voor en de bewoners kregen officieel de sleutel van het Ei (algemene ruimte) uitgereikt. Dat zie je allemaal in dit leuke filmpje!

 


De ondernemers in Buiten Zorg
Twee ondernemers zorgen inmiddels al voor de nodige reuring in Buiten Zorg: de immer enthousiaste Chantel Veer runt vanaf 17 april de keuken en haar cateringservice Chantels Mengelmoes. Wonen plus Welzijn organiseert gezellige activiteiten met Doet en Ontmoet en is gestart met De Factorie, een klussendienst waarbij mensen met afstand achterstand tot de arbeidsmarkt diverse klussen doen voor bewoners en de buurt. Vanaf 1 oktober opent Kapper Frans zijn kapperszaak in Buiten Zorg. Hij is voor veel bewoners een oude bekende.

Bewoners
Als klapstuk overhandigden we de sleutel van de algemene ruimte (“Het Ei”) aan de bewoners: zij krijgen weer de regie wat hier in de toekomst gaat gebeuren! Els reikte de sleutel uit aan Dhr. Stoop, de voorzitter van de bewonerscommissie.

Tot slot overhandigen we Oog voor de Buurt, een boekje van de Rijksbouwmeester. Hierin staan inspirerende voorbeelden van zorg in de buurt, waarin ook de 2e Jeugd van uitgebreid Buiten Zorg aan bod komt! Als kers op de taart prijkt een foto van Buiten Zorg-bewoner Dhr. Knol op de voorkant van het boekje. Hij ontving dan ook het eerste exemplaar.

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide