Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
Habion deelnemer Heldcare

Habion en Heldcare

Samen met nog 7 andere organisaties neemt Habion deel aan HeldCare. HeldCare is door de Achmea Foundation en Social Enterprise NL ontwikkeld vanuit de wens om sociaal ondernemerschap in de zorg aan te moedigen en te ondersteunen. De acht deelnemers hebben met elkaar gemeen dat ze vernieuwende producten of diensten ontwikkeld in zorg en welzijn die impact hebben op ouderen. Waardoor deze bijvoorbeeld meer bewegen en actiever leven. Of veiliger zijn in en om hun huis, waardoor zij in contact komen met anderen en met gemak op pad gaan. Of vanuit hun eigen kracht een actieve rol kunnen spelen.

Een belangrijke vraag hierbij is: hoe zorg je ervoor dat jouw aanbod echt aansluit bij de wensen en behoeften van ouderen? ‘De oudere’ bestaat niet, dus het is belangrijk om goed naar ouderen te luisteren en hen een stem te geven. In deze video van Heldcare vertellen de deelnemers én ouderen hoe zij hierover denken…

‘De stereotype oudere bestaat niet’ from HeldCare on Vimeo.

 

One Response to “Habion en Heldcare”

  1. john en hennie Elzinga zegt:

    ja, zo wil ik ook ouder worden. Ik hoop dat er spoedig een plekje voor ons is in “De Vleugels” te Alkmaar. Heerlijk als je je ervaringen nog kunt gebruiken samen met anderen.

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide