Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
inspiratie jeruzalem klein (79)

Jeruzalem 2e jeugd: Terugkomdag woensdag 10 december

Op de inspiratiedag 22 oktober hebben de bewoners van de wijk Jeruzalem ’n dikke achthonderd wensen ingebracht. Die hebben we de afgelopen zeven weken doorgespit, verwerkt en omgetoverd in voorlopige plannen voor de wijk. Dat hebben we gedaan in het werkatelier waar we veel bewoners hebben ontmoet. De thema’s die de mensen belangrijk vinden zijn onder andere een veilige en schone buurt, betaalbaarheid van het wonen, de aanwezigheid van voorzieningen, de mogelijkheden om met elkaar dingen te doen en te ondernemen, zelfstandigheid, toegankelijkheid en bereikbaarheid.


Woensdag 10 december

Op woensdag 10 december leggen we de acties en plannen voor aan de bewoners, samen met de gemeente en andere organisaties die actief zijn in de wijk.

Vanwege de verwachte drukte doen we dat in twee bijeenkomsten:

  • In de middag van 15.00 – 17.00 uur
  • In de avond van   19.00 – 21.00 uur

Beide bijeenkomsten zijn in het Willem Dreeshuis aan de Hugo de Vrieslaan 65 in Amsterdam.


Optreden De Baksmaten

Op beide bijeenkomsten zal het bekende Amsterdamse zeemanskoor De Baksmaten (www.baksmaten.nl) een aantal Nederlands- en Engelstalige zeemansliederen ten gehore brengen.


Jeruzalem een tweede jeugd

In het project Jeruzalem een tweede jeugd onderzoeken de Ouderen Adviesraad Oost, Dynamo, de gemeente Amsterdam, Amstelring, Amsta en Habion samen met bewoners hoe de wijk Jeruzalem nu en in de toekomst aantrekkelijk kan blijven voor met name ouderen.

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide