Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
IMG-20151114-WA0002

Jeu-de-boulen in Loenen

Zaterdag 14 november was het zover: de nieuwe jeu-de-boulesbanen in de tuin van ’t Kampje werden geopend tegelijkertijd met de opening van de nieuwe inrichting van de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht. Voorafgegaan door het Loenens Fanfarekorps reed een stoomwals met o.a. wethouder Pieter de Groene van gemeente Stichtse Vecht naar de jeu-de-boulesbanen. Samen met leden van de dorpsraad, Habion, zorggroep De Vechtstreek, Dura Vermeer en de Coöperatieve vereniging ’t Kampje opende hij, door het gooien van wat jeu de boules ballen, de nieuwe banen. Met de stoomwals voorop trok het gezelschap naar de feestlocatie vlak voor restaurant ’t Amsterdammertje. Daar werd de Rijksstraatweg, door een druk op de knop, door de directeur van DuraVermeer, wethouder De Groene en voorzitter van de dorpsraad Simona Bombarda geopend. Na de officiële opening konden de aanwezigen genieten van hapjes van lokale restaurants en een feestprogramma met diverse optredens. Willeke Janssen van Habion vertelt: “Mooi om te zien hoe de kersverse coöperatie ’t Kampje-Plus het initiatief heeft genomen om in samenwerking met lokale partijen de nieuwe jeu-de-boulesbanen te realiseren. Dat is waar we op hopen op de locaties waar we werken, dat de lokale bevolking zeggenschap krijgt over het wonen en de zorg in het gebouw en zelf bepaalt waar behoefte aan is. Dit is een leuk voorbeeld daarvan”.

 

 

One Response to “Jeu-de-boulen in Loenen”

 1. T.J. van Wageningen-Koopman zegt:

  Als bewoonster van Pleinzicht in Loenen heb ik de activiteiten “’t Kampje een 2e jeugd” meegemaakt. Ik was er extra bij betrokken als lid (nu ex-lid) van de Cliëntenraad.
  Mijn vraag: is Habion voorstander van het openhouden van zaal De Uitkijk met alles wat er bij komt kijken aan activiteiten, maaltijdverstrekken/koffiedrinkgelegenheid voor mensen van buiten ? Kortom het binnenhalen van de
  buitenwereld ten behoeve van de cliënten/bewoners, zoals vanaf het begin de bedoeling was, evenals een kostendekkende exploitatie.
  Graag uw antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  T.J. van Wageningen-Koopman.

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide