Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
P1300002

Kampje gaat in de verbouwing

Op 2 mei is de verbouwing gestart van ’t Kampje in Loenen aan de Vecht. Bewoners van het verzorgingshuis waren aanwezig bij de feestelijke handeling, het doorknippen van een foto van de ‘oude’ situatie door twee bewoners. Met de verbouwing geeft Habion een tweede jeugd aan het gebouw. De werkzaamheden van bouwbedrijf Aalberts richten zich op het aanpassen van het gebouw. Dit wordt aan de hand van de wensen van bewoners van ‘t Kampje en inwoners van Loenen aangepast aan de huidige eisen. Door nieuwe overheidsbeleid waarin wonen en zorg gescheiden worden, verandert ’t Kampje de komende jaren van een zorggebouw in een woongebouw waar ouderen een woning huren en waar ze als ze dat wensen alle vormen van zorg kunnen afnemen.  


De verbouwing is een belangrijk onderdeel in deze ontwikkeling. De verbouwing, die in het eerste kwartaal van 2017 klaar is, maakt het gebouw een wooncentrum dat middenin de Loenense samenleving staat. Naast woningen is er plek voor de plaatselijke bibliotheek, een kapper en het beweegcentrum van de fysiotherapeut. Dietward Bruin, ontwikkelingsmanager van Habion is erg blij met deze ontwikkeling: “Ik ben trots dat we ’t Kampje een tweede jeugd kunnen geven, waarbij wij een echt centrum kunnen realiseren voor de Loenense gemeenschap.”

 

Aalberts is verantwoordelijk voor de uitvoering van de verbouwing.  Nico Meijerink projectleider bij Aalberts  “Aalberts heeft in het verleden veel ervaring opgedaan bij ’t kampje maar ook bij ziekenhuizen en zorginstellingen. Hierbij ligt altijd de focus op de bewoners. Het voorkomen van overlast voor en goede communicatie met de bewoners staan voor ons altijd voorop. Wij zullen dan ook ons uiterst best doen om de bewoners zo min mogelijk tot last te zijn”

 

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide