Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd

Landelijke dag 2015

Prachtig feest waar alles klopte

Wat was het een prachtig feest in Amsterdam, op zaterdag 31 oktober. Alles klopte. Het weer werkte mee, de standhouders lieten zich van hun zonnigste kant zien, het koor zong het hoogste lied, de muziek speelde dat het een lieve lust was, Olga Commandeur was zoals altijd in topvorm, de ballerina’s draaiden hun mooiste pirouettes en het licht viel op het juiste moment uit. En de bezoekers, die kwamen goed gehumeurd binnen en verlieten het Happy Ouwer vrolijk en een ervaring rijker.

Al direct bij binnenkomst was het ouderwets gezellig met de breiende dames van Granny’s Finest. De gedekte tafel in de hal werd met dank aan vele bezoekers omgetoverd tot een waar luilekkerland van zoetigheden.

Er was voor elk wat wils, met optredens van het smartlappenkoor, een compleet orkest en niet te vergeten diverse voorstellingen van de dansschool van Olga van Koningsbrugge. Met als klapper de flashmob als inleiding op de openingshandeling door een swingende stadsdeelbestuurder Thijs Reuten.
Bewegen deden we ook op de aanwijzingen van ‘ons aller’ Olga Commandeur. Natuurlijk waren er diverse aanbieders van interessante diensten, konden bezoekers zich laten fotograferen met gekke attributen en zich melden voor een meet & greet.

Het mooiste vonden wij de vele ontmoetingen, die wij onder het genot van een vers kopje koffie of een glaasje wijn-met-bitterbal hadden met allemaal bezoekers die hun tweede jeugd beleefden op dit onvergetelijke feest. Dank voor uw belangrijke bijdrage aan het Happy Ouwer!

De hele middag is vastgelegd op film. U kunt deze met de vele foto’s bekijken op deze website. Ons advies bekijk de beelden en geniet nog ’n beetje na.

Ondertussen gaan wij door met ons werk. Zo zijn we afgelopen week begonnen in het Noord-Hollandse Zuid-Scharwoude om daar de gebouwen Buiten Zorg en Grenswoude samen met bewoners en de buurt een tweede jeugd te geven.

Fotoalbum:

« 1 van 2 »

Filmalbum:

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide