Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
keuken blok

Minister Blok bezoekt De Benring

‘Petje af voor al het goede werk’

Afgelopen maandag bracht minister Blok een bezoek aan De Benring in Voorst. Het verzorgingshuis krijgt op dit moment een tweede jeugd. Met heel veel betrokkenen wordt daar momenteel hard aan gewerkt. De minister van Wonen was erg onder de indruk: “Petje af voor al het werk, dat de mensen van de woonzorgcoöperatie en de andere betrokkenen allemaal doen bij deze grote verandering”.

Minister Blok was in De Benring op uitnodiging van Habion. Hij wilde met eigen ogen zien hoe de veranderingen vorderen. Blok had ontmoetingen met bewoners, leden van de woonzorgcoöperatie, jongeren uit de aanleunwoningen, dorpsbewoners en mensen van Habion, Trimenzo, ’s-Heeren Loo en de sociaal ondernemer Stadskamer Zutphen, Voorst waar werkloze jongeren werkervaring kunnen opdoen in de catering. Het gezelschap begon met een gezamenlijke lunch, bereid door de mensen van de sociale ondernemer, en opgediend in een van de splinternieuwe woonkeukens op de verdiepingen. Daar kunnen bewoners vanaf nu gezamenlijk koken, eten en elkaar ontmoeten. Zelf weer kunnen koken was één van de wensen van de bewoners bij het begin van het project om De Benring een tweede jeugd te geven. Na de lunch was er een rondleiding door het gebouw. Daarbij werden bewoners in hun nieuwe woning bezocht en de nieuwe ruimte voor dagbesteding. Afgesloten werd met een bezoek aan de nieuwe centrale keuken. Hier koken de medewerkers van de sociaal ondernemer. De minister was zichtbaar onder de indruk van de gesprekken en de ontmoetingen. De verbouwing van De Benring is nog in volle gang. In het voorjaar van 2016 moet alles klaar zijn.

Dezelfde middag zijn er spijkers met koppen geslagen: de sociaal ondernemer van de Stadskamer tekende de huurovereenkomst voor het middengedeelte van het gebouw. Het bijzondere hieraan is dat de Stadskamer gaat huren van de woonzorgcoöperatie, die de ruimte onderhuurt van Habion, eigenaar van het pand. De woonzorgcoöperatie, die de bewoners vertegenwoordigt, heeft zodoende zelf zeggenschap over de invulling van de ruimte en neemt daarmee haar lokale verantwoordelijkheid.

 

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide