Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd

Wie

Habion-33Vast projectteam
Het vaste experimententeam van Habion werkt in wisselende samenstelling per experiment samen met een team dat wordt samengesteld vanuit de lokale partners.
In Voorst zijn dat de mensen van zorgpartners Trimenzo en ’s Heeren Loo en de woonzorgcooperatie Voorst eo.
In Loenen aan de Vecht zijn dat de mensen van Zorggroep De Vechtstreek en de gemeente Stichtse Vecht. In Loenen aan de Vecht onderzoekt men de oprichting van en woonzorgcooperatie.
In Amsterdam werken we nauw samen met aanstaande bewoners en bewonersorganisaties en woningcorporatie Rochdale. Ook de gemeente Amsterdam is nauw betrokken.

Bewoners
Niet over of voor bewoners, maar samen met bewoners. De kern van onze experimenten is dat we nadrukkelijk samen met bewoners van de zorghuizen en de lokale gemeenschap de toekomst van het gebouw bespreken. De mensen weten zelf het best hoe ze oud willen worden. Dat kunnen en willen wij ze niet voorschrijven.

De publieke tribune
Een belangrijke plek is ingeruimd voor de Publieke Tribune. Als select ‘publiek’ helpt de Publieke Tribune ons door met verschillende brillen (ouderenbelangen, ouderengeneeskunde, burgerparticipatie, vernieuwing in de zorg (zorgcoöperatie), corporatiewereld, sociale onderneming, pensioenwereld) het experiment te bekijken. Met hen gaan we in gesprek over de dilemma’s die wij op onze weg tegenkomen. De Publieke Tribune houdt ons een spiegel voor en helpt ons verder. Ons doel is om met de publieke tribune het experiment zo optimaal mogelijk te benutten.

Bekijk hier het verslag van de eerste bijeenkomst op 18 februari 2014

Bekijk hier het verslag van de tweede bijeenkomst op 3 juli

Bekijk hier het verslag van de derde bijeenkomst 29 oktober 2014

Wie zitten er in de Publieke Tribune?
Aan de Publieke Tribune nemen deel: Andrea Maier (hoogleraar ouderengeneeskunde VUmc), Ad Pijnenborg (voorzitter zorgcoöperatie Hoogeloon), Frederika Gepken (voorzitter van de Ouderen Advies Raad Amsterdam Centrum), Mark Hillen (Social Enterprise NL), Willem van Leeuwen (zelfstandig adviseur en oud-voorzitter Aedes vereniging van woningcorporaties), Arno Kooy (van de sociale onderneming Brouwerij de Prael in Amsterdam) en Adri van der Wurff (pensioendeskundige).

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide