Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
IMG_4328

Samen koken met vergeten groenten

“Het was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten”, aldus een van de 9 Voorstenaren die meedeed aan het ‘Samen Koken’ in de Benring. De bewoners die elkaar nog niet goed kenden kwamen uit Voorst en gingen samen aan de slag met ‘vergeten groenten’. Na een mooie voorbereiding kon het genieten met zelfgemaakte pastinaak, pompoen, venkel en aardperen beginnen. En het allerleukste, het leek net of mensen elkaar al jaren kenden. “Voor herhaling vatbaar”, zegt een enthousiaste Anita de Jong, dorpscontactpersoon Voorst, die de kookcursus had georganiseerd.

 

Om de reuring in de Benring te versterken zijn naar wens van de bewoners op de verdiepingen prachtige woonkeukens gemaakt. Het idee is dat bewoners uit de Benring en uit Voorst en omstreken hier gezamenlijk komen koken en eten. De keuken is van alle gemakken voorzien, van een inductiekookplaat tot aan een vaatwasser en uitgerust met allerlei kookgerei. Ingrediënten nemen de bewoners zelf mee. Na afloop wordt de keuken weer schoon opgeleverd.

 

Het was de aanwezigen zo goed bevallen dat de volgende kookcursus al is vastgelegd. Op 7 april zetten de mensen hun tanden in een Indische rijsttafel. Mjammie!

 

Heeft u ook belangstelling?

De Woonzorgcoöperatie Voorst gaat een en ander verder coördineren. Voor meer informatie kunt u zich dan ook richten tot: info@woonzorgcooperatievoorst.nl

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide