Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
We zijn begonnen: vanaf 1 maart verbouwing De Molenhof Zwolle

Startsein verbouwing De Molenhof

Vanaf 1 maart start Habion met de verbouwing van De Molenhof. Met de verbouwing zetten we een volgende stap in de 2e Jeugd van De Molenhof. De Molenhof in de Zwolse wijk Assendorp is begin 2015 haar Tweede Jeugd begonnen. Het doel van de Tweede Jeugd was in de eerste plaats om De Molenhof open te houden. Dat is gelukt. We zijn blij dat we nu het startsein kunnen geven voor de renovatie!

 

Veranderingen in De Molenhof
Met onder andere bewoners, buurtbewoners, ondernemers zijn we vanaf 2015 aan de slag gegaan met de nieuwe koers. Samen hebben we bepaald hoe de Molenhof nu en in de toekomst een fijn thuis kan bieden, waarbij wonen centraal staat, bewoners zelf de regie hebben en de zorg per bewoner op maat geregeld kan worden. Maar ook waar de Molenhof het stralende middelpunt van Assendorp is, waar jong en oud samenkomt. Door het gebouw een 2e Jeugd te geven blijft De Molenhof behouden voor de wijk Assendorp en kunnen Zwolse ouderen hier ook in de toekomst fijn wonen.

 

Habion en zorginstelling Zonnehuisgroep IJssel-Vecht hebben inmiddels besloten om hun samenwerking in de Molenhof te beƫindigen per 1 juli. Omdat per 1 maart de verbouwing zou starten was het aan de bewoners om een keuze te maken: in de Molenhof blijven wonen of meeverhuizen met Zonnehuisgroep IJssel-Vecht naar een andere locatie. De bewoners die in De Molenhof blijven wonen verhuizen tijdens de verbouwing tijdelijk naar een wisselwoning. De verbouwing vindt in twee fasen plaats. Vanaf 1 maart start fase 1: de renovatie van de woningen en algemene ruimtes van de bovenste verdiepingen. Vanaf de zomer zijn de onderste twee verdiepingen aan de beurt. Begin 2018 is de gehele verbouwing klaar.

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide