Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
2014 12 10 terugkom willemdrees (147)

Veel positieve energie op terugkomdag

Een prachtige kaart met alle voorzieningen en dingen-te-doen in de wijk, het initiatief van bewoners om zelf hun woningen op te knappen, veel aandacht voor veiligheid, een actie om buslijn 65 te behouden. Zomaar enkele van de concrete activiteiten die afgelopen tijd in Jeruzalem zijn gestart. Waaruit maar weer eens blijkt waartoe de bewoners en organisaties in deze prachtige wijk in staat zijn. Het kwam allemaal aan bod tijdens de terugkomdag van de activiteiten om Jeruzalem een 2e jeugd te geven.


Deze ‘terugkomdag’ was op woensdag 10 december in het Willem Dreeshuis, waar de mensen tussen de presentaties door werden getrakteerd op een bijzonder optreden van het Amsterdamse zeemanskoor De Baksmaten.


Inspiratiedag

Het begon allemaal op de inspiratiedag 22 oktober in het Willem Dreeshuis. Daar hadden de bewoners van de wijk Jeruzalem ’n dikke achthonderd wensen bijeengebracht. Die hebben we de afgelopen zeven weken geïnventariseerd en omgezet in concrete acties voor en met de wijk. Dat deden we in het werkatelier. Belangrijke thema’s in deze wijk blijken een veilige en schone buurt, betaalbare huizen, de aanwezigheid van voorzieningen om de hoek, de mogelijkheden om met elkaar dingen te doen en te ondernemen, zelfstandigheid, toegankelijkheid en een goede bereikbaarheid.


Hoe verder?

De organisaties en actieve bewoners hebben de smaak te pakken gekregen en laten elkaar voorlopig niet los. Ze hebben afgesproken door te gaan op de ingeslagen weg. Daarbij spannen ze zich in om zoveel mogelijk instellingen, instanties en vooral ook buurtbewoners te enthousiasmeren om mee te doen en van Jeruzalem nu en in de toekomst een wijk te maken waar het voor jong en oud fijn wonen is.

 

Jeruzalem in kaart

Download hier Jeruzalem in kaart

 

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide