Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd
Kampje februari 2016

Verbouwing ’t Kampje begint in mei 2016

Op de inloopavond van dinsdag 2 februari werden de verbouwingsplannen voor ’t Kampje gepresenteerd. Het was hier en daar wat dringen bij de informatieborden. We konden aanwezigen melden dat de vergunning is verleend en dat de verbouwing in mei 2016 van start gaat. Van een gebouw met het accent op zorg maken we er een gebouw van waar je kunt wonen en als het nodig is zorg kunt krijgen. Eind 2016 is de oplevering.

 

Verbouwing
Het gebouw wordt in delen aangepakt met als laatste het restaurant De Uitkijk. Naast de verbouwing van de woningen, gaan we gezamenlijke ruimten aanpakken. We maken een vleugel geschikt voor de plaatselijke bibliotheek, komt er een zorghotel en maken we meer ingangen in het gebouw. Kern van het plan is dat het een publiek gebouw wordt, waar het dorp welkom is. Op de begane grond is ruimte voor beschut en besloten wonen. Daar levert ZDV de zorg. Ook komt er een beweegplein met fysiotherapeut en een kapster in het gebouw.

 

Een bijzonder detail in de bouwplannen is het ontmoetingsplein op begane grond. Hier kunnen bewoners maar ook Loenenaren elkaar ontmoeten. De ruimte wordt ingericht met loungebanken voor een gezellige zit maar gaat ook de mogelijkheid bieden om een film te vertonen of voor een kleine theatervoorstelling.

 

Planning

Fase 1: Vanaf mei 2016. De begane grond en 1e verdieping worden geschikt gemaakt voor de bibliotheek.

Fase 2: start van de verbouwing van de kamers op de eerste verdieping

Fase 3: verbouwing woningen op de begane grond

Fase 4: de begane grond en 1e verdieping

Fase 5: aanpak ontmoetingsplein op de begane grond en 1e verdieping

Fase 6: aanpak De Uitkijk op begane grond en de vide. Het huidige restaurantgedeelte heeft nog geen definitieve invulling, maar plannen en mogelijkheden worden geïnventariseerd.

 

De exacte data van de verschillende fases kunnen wat afwijken. U wordt als bewoner en betrokkene adequaat op de hoogte gehouden. Bijvoorbeeld met nieuwsbrieven.

 

Verhuisplan

Tijdens het verbouwingsproject verhuizen de huidige bewoners intern naar een nieuwe woning.Een verhuisplan is in de maak. De communicatie met bewoners neemt hierin een centrale plek in. Bewoners worden tijdig op de hoogte gebracht.

 

Bekijk hier de Verbouwingsplannen

One Response to “Verbouwing ’t Kampje begint in mei 2016”

  1. J.G. de With de Kruijf zegt:

    Ik wil graag de bouwtekeningen van het Kampje bekijken, maar ik zie ze niet onder de link.

    MVG J. de With

Geef een reactie

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide