Habion
Bejaardenhuis een tweede jeugd

Zwolle

Een transformatie van De Molenhof was noodzakelijk om ervoor te zorgen dat De Molenhof ook in de toekomst een fijn thuis is Zwolse ouderen. Daarom is Habion samen met onder andere bewoners, buurtbewoners en ondernemers vanaf 2015 aan de slag gegaan met de nieuwe koers. Met resultaat: in 2017 wordt De Molenhof verbouwd. Hiermee zetten we een volgende stap in de 2e Jeugd van De Molenhof.

Een 2e Jeugd voor De Molenhof
Met onder andere bewoners, buurtbewoners, ondernemers zijn we vanaf 2015 aan de slag gegaan met de nieuwe koers. Samen hebben we bepaald hoe de Molenhof nu en in de toekomst een fijn thuis kan bieden, waarbij wonen centraal staat, bewoners zelf de regie hebben en de zorg per bewoner op maat geregeld kan worden. Maar ook waar de Molenhof het stralende middelpunt van Assendorp is. Door het gebouw een 2e Jeugd te geven blijft De Molenhof behouden voor de wijk Assendorp en kunnen Zwolse ouderen hier ook in de toekomst fijn wonen.

Ook jongeren in De Molenhof
In 2015 zijn vier studenten in De Molenhof komen wonen. Een geslaagd experiment: jong en oud trekken samen op, leren van elkaar en hebben het bovenal erg gezellig met elkaar! De oudere bewoners moesten aanvankelijk een beetje wennen aan de studenten, maar al snel werden ze volop omarmd. Heel bijzonder was daarbij de komst van een wel heel jonge bewoner: baby Eron en zijn moeder kwamen in De Molenhof wonen. Hij had er gelijk tientallen opa’s en oma’s bij!

Wonen met zorg op maat
Vanaf 1 juli 2017 biedt (thuis)zorgorganisatie Vérian zorg en dienstverlening in en rondom De Molenhof. Vérian biedt verschillende diensten maakt met bewoners afspraken op maat.  www.verian.nl

Verbouwing van De Molenhof
Vanaf 1 maart 2017 is de verbouwing van start gegaan. Op 1 juli is de eerste fase afgerond: de 2e en 3e verdieping zijn klaar.  Vanaf de zomer van 2017 zijn de onderste twee verdiepingen aan de beurt. Begin 2018 is de gehele verbouwing klaar.

Zon op Zorg
Samen met duurzaamheidsorganisatie Urgenda is Habion het initiatief ZonOpZorg gestart. Het doel van ZonOpZorg is zoveel mogelijk zorghuizen in Nederland te voorzien van zonnepanelen via crowdfunding. Via ZonnepanelenDelen.nl kon iedereen mede-eigenaar worden van een zonnedak op De Molenhof.  Binnen 3 dagen waren de 300 zonnepanelen gecrowdfund. Nog dit jaar worden ze geplaatst op het dak van De Molenhof.

 

Lees het laatste nieuws over Zwolle>>

Geef een reactie:

Uw naam

Uw email

Uw bericht

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide